Видове спално бельо и усещанията по нашето тяло

След като вече сте обзавели спалнята си, както отдавна си мечтаехте – огромно легло, още по-огромен гардероб за многото дрехи и разбира се перфектния матрак за вас, идва ред и на някои дребни детайли, които обаче са от голяма важност. Както много добре вероятно знаете, именно дребните неща и детайли са тези, които карат нещата да вървят или пък “обръщат колата”, образно казано.

Един дребен може би за някои детайл е изборът на спално бельо от Brava. Сигурно след като сте се сдобили с нова спалня или легло, ще искате да имате и няколко нови спални комплекта. Все пак новото върви с ново, нали? Замисляли сте се обаче, че и за това трябва да се подбира внимателно? Някои ще кажат какво толкова, просто отивам в първият магазин за спално бельо и си избирам няколко комплекта. Само че истината е, че трябва да избирате внимателно видът бельо, материята, от която е изработен и дори и това дали плата е изтъкан по-деликатно или по-грубо. Всичко това има значение, защото все пак вашата кожа ще е тази, която ще има контакт с материята на спалното бельо.спално бельо

Най-удачният избор е памучното бельо. Памукът позволява на кожата да диша, хипоалергенен е, поне що се отнася до абсолютно чистият памук без никакви примеси, освен това не дразни кожата, лек е и т.н. Първо и основно правило, когато решите да си купите спално бельо е, то по възможност да е от памук.

А може би искате и нещо по-разнообразно? Мечтаете си за дълга любовна нощ в копринени или сатенени чаршафи, по възможност черни или червени? Да, коприната също е добър вариант, но имайте предвид, че първо е доста скъпа и втора е много деликатна що се отнася до прането. Освен това колкото и да е нежна, някои хора са си алергични към нея и да не стане така, че от плануваната любовна вечер да останат за спомен големите червени петна по вашата или тази на партньора кожа? Разбира се, ако имате копринени дрехи така може да тествате вашата устойчивост. Така че, ако сте решили да прежалите малко повечко пари поне за един спален комплект от коприна, направете го, все пак човек веднъж живее.

Сатенът е много добре решение през горещите летни дни. Той държи хладно, но пък не попива потта, която при някои хора се стича постоянно. За разлика от памука. Сатенът изглежда добре, гладък и нежен е, но представете си какво ще се случи, ако като в един класически любовен роман посипете чаршафа с листенца от рози и се впуснете в любовни ласки. Гаранция, че след това чаршафите ще са на земята. Е за вас може и да няма значение. Но истината е, че сатенът е доста хлъзгав. Което го прави толкова приятен на допир през горещите, а и не само нощи. Не случайно има много видове пижами – дамски и мъжки, изработени от сатен.

В онлайн магазин за матраци Brava.bg ще откриете всичко необходимо за вашата спалня. Така че какъв вид спално бельо ще изберете си остава ваш избор и на вашата кожа. Но знайте, че задължително трябва да обмислите вариантите, особено, ако искате всичко да е изпипано до последната подробност.

Вижте също: Спално бельо и спални комплекти с украса на цветя