Какво представляват бързите кредити до заплата?

Бързи кредити до заплата

Бързите кредити до заплата са най-предпочитания продукт в потребителското кредитиране. То от своя страна продължава да расте и вече над половината българи са ползвали такъв продукт еднократно или редовно. Причините са няколко и сред тях се нареждат такива като удобство, ниски изисквания и бързина на отпускане.

Какво е бърз заем до заплата?

Този тип заеми се отпуска предимно от небанковите кредитни институции и представлява сравнително малка сума, която се връща в рамките на месец. Изборът на потребителите пада именно върху бързите заеми до заплата, когато става въпрос за покриване на спешни нужди циркулярни нужди или запълване на месечния семеен бюджет. Всъщност името го подсказва – този вид кредит се тегли в случаите, когато не ни достигат пари, а още не е настъпила датата за получаване на работната заплата или друг доход.
Обикновено хората прибягват до бърз кредит до заплата при внезапно възникнали нужди – спешна покупка или дребен ремонт, плащане на битови сметки или наем, понякога за лечение или медикаменти. В тези случаи обикновено става въпрос за суми от порядъка 100 – 200 до 500 – 600 лева. Улеснението при бързите заеми до заплата е, че те могат да бъдат получени още в рамките на деня, а кандидатстването е значително облекчено. Това ги прави много достъпни и по тази причина предпочитани пред банков кредит, за чието отпускане е необходимо повече време.

Как се получава?

Компаниите за бързи кредити най-често работят онлайн, така че заявяването и сключването на договора се случва в интернет. Въпреки факта, че често става дума за спешно необходими средства, е важно потребителите винаги отделят време да прочетат информацията по условията на кредита и договора си. Тя задължително трябва да бъде предоставена от компанията и ако липсва, в никакъв случай не се подвеждайте да теглите само с устни договорки или при непълни условия. Специалистите съветват да обърнете специално внимание на посочения ГПР (годишен процент на разходите) и на евентуални допълнителни или „скрити“ такси. За да избегнете рискове е за предпочитане да се обръщате към утвърдени фирми на пазара.
Условията за одобрение обикновено се свеждат до валидна лична карта и пълнолетие, както и възможност да докажете някакъв доход. Отпускането на бързите заеми до заплата обикновено е в рамките на ден, често по-бързо. Например при Версура това се случва за 7 минути, а всеки първи и седми кредит до заплата е безлихвен в рамките на гратисния период.
И още един съвет от експертите:

Винаги връщайте заемите си в срок, за да избегнете излишно оскъпяване.

Виж също: http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=194883

Безлихвен онлайн кредит до заплата от http://mutuum.eu/bg/