Рибарица е гостоприемна

От двете страни на река Бели Вит се шири едно китно курортно селце. Това селце се нарича Рибарица. Курортът е заобиколен от чудни природни красоти и вдъхновяващи скални образувания.

За курортното селище:

Рибарица се намира на северния склон на Стара планина и се причислява към община Тетевен. През 1963 година селото се превръща в курорт, а малките старинни къщи впечатляват всеки, който за първи път посещава този край. Къщите са в стил възрожденска архитектура и са заградени с каменни дувари.

Населението на Рибарица държи на българските обичаи и традиции. Те са предавани от поколение на поколение, и така е и до днес.

Всеки посетител на Рибарица остава очарован от гостоприемното посрещане и впечатлен от вкусните местни гозби.

Видео от Рибарица – райското кътче на България

Спокойствието и тишината, които царят в Рибарица са запазени не само в природата, но и във всяка една вила и всеки един хотел. Когато се събудите сутрин ще поемете дълбока глътка свеж планински въздух, осеян с аромата на уникалната природа наоколо. Гледката, която ще се разгърне пред погледа ви, ще ви остави без дъх и ще ви изпълни с чувство на свобода и величие. Няма как да не се изкушите да изкачите някой зелен хълм или да опитате бистрата планинска вода.

В района около Рибарица има и много забележителности. Тук се намира природният биосферен резерват Царичина, а също така и още две природно защитени местности – Козя стена и Боатин.

Искате ли да посетите този невероятно красив курорт? Не се колебайте! Заповядайте, Рибарица ви очаква! Тук има идеални условия за една незабравима и истинска почивка. Няма никакво значение къде ще решите да отседнете – дали в някоя от множеството вили или в някой от многобройните хотели, навсякъде ще бъдете гостоприемно посрещнати и настанени.

Изберете Рибарица за своята почивка и няма да имате никакво желание да си тръгнете от тук. Уникалната красота на местната природа ще ви плени и завладее!