Ранни симптоми на диабета

Как можете да разберете дали имате диабет ? Повечето ранни симптоми са от по-високо от нормалното ниво на глюкоза, един вид захар, в кръвта.

Предупредителните знаци могат да бъдат толкова леки, че да не ги забележите. Това е особено вярно за диабет тип 2 . Някои хора не разбират, че го имат, докато не получат проблеми от дългосрочни щети, причинени от болестта.

При диабет тип 1 , симптомите обикновено се случват бързо, след няколко дни или няколко седмици. Те са много по-тежки.

Общи симптоми

И двата вида диабет имат едни и същи предупредителни признаци.

Глад и умора

Вашето тяло преобразува храната, която ядете, в глюкоза, която клетките ви използват за енергия. Но клетките ви се нуждаят от инсулин, за да вкарат глюкозата.

Ако тялото ви не произвежда достатъчно или никакъв инсулин , или ако клетките ви са устойчиви на инсулина, който прави тялото ви, глюкозата не може да попадне в тях и нямате енергия. Това може да ви направи по-гладни и уморени, отколкото обикновено.

Сухота в устата и сърбеж на кожата

Тъй като тялото ви използва течности, за да направи пее, има по-малко влага за други неща. Може да се дехидратира и устните ви да се чувстват сухи. Сухата кожа може да ви направи сърбеж.

Замъглено зрение

Промяната на нивата на течности в тялото ви може да доведе до подуване на лещите в очите ви. Те променят формата си и губят способността си да се фокусират.

Бавно заздравяващи рани и порязвания

С течение на времето, високата кръвна захар може да повлияе на кръвообращението ви и да причини увреждане на нервите , което затруднява тялото ви да излекува рани.

Не подценявайте симптомите от каквото и естество да са те. Навременната консултация с лекар специалист може да предотвати нервни увреждания, сърдечни проблеми и други усложнения, които може да се появят във времето.

Източник: http://pentagram2012.com/