ПОДИУМ ИЛИ КАК ДА ПОВДИГНЕМ НИВОТО НА АПАРТАМЕНТА

Подиумът е повдигната многофункционална структура, която позволява възможност за различни промени в жилището. Той помага също за увеличаване на използваемото пространство в малките апартаменти.

Изграждането на подиум или други подобни видове повдигнати подове на няколко нива, води до нови възможности в интериора на дома ни. Основната роля на повдигнатия под е разграничителната. Визуално, областта, на която се намира подиума работи като отделно пространство.В същото време се обръща внимание и на неговото доминантно въздействие, като на едно ниво по-горе. С подобен подиум могат да се коригират и евентуални дефекти в пространството, които са съществували преди това, като например малкия размер на стаята или нейната неправилна форма. Повдигане с едно ниво нагоре е възможно за всякакви помещения – може да бъде част от кухнята, банята, хола или спалнята…

Тъй като служи като граница между две области, би било глупаво да не се възползваме напълно от новата височина на подиума. Доста успешно може да се внедри пространство за съхранение, като чекмеджета под него или дори цели разтегателни легла. Горната повърхност на подиума лесно ще послужи за монтаж на капаци за килера, скрит под пространството му. В подобни проекти изобилстват примерите, където горната повърхност е изработена от закалено стъкло, което може да издърживпечатляващо тегло, а отдолу да има каменни зидове, разни декорирани помещения или голям аквариум например.

Повдигнатия под може да помогне за решаването на много технически проблеми, които възникват в определени ситуации. В случай, че имате система за домашно кино, подиума може лесно да покрие всички необходими кабели и проводници, предназначени за него.Или пример със скрита канализация за банята или кухнята, с височината на подобен подиум лесно ще се покрият тръбите. Често в централната част на кухнята се намира обособена „отделна кухня“, която също изисква решение за канализация или интернет инсталация, които стоейки отдолу, могат успешно да бъдат замаскирани.

Източник: http://remontira.bg/